Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας: Παύση δια της… πλαγίας του Π. Μέξη!!!

Όταν ήρθε προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας η πρόταση για αντικατάσταση του μέλους του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Βασιλείου Νόνη από τον κ. Δημήτρη Σφυρή, ετέθη το ερώτημα αν έτσι θα πάρει και την θέση του Προέδρου κ. Παναγιώτη Μέξη. Από την πλευρά του Δημάρχου υπήρξε η διευκρίνιση πως θα συμμετέχει στο Συμβούλιο ως… ιδιώτης(!). Κάτι που αμφισβητήθηκε από τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Τάσο Λάμπρου, ο οποίος τόνισε πως, βάσει του Κώδικα, όταν συμμετέχει ο Δήμαρχος στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, συμμετέχει ως Πρόεδρος και όχι ως απλό μέλος. Και κατήγγειλε ως παραπειστική την διευκρίνιση του κ. Σφυρή.

Η εξέλιξη της υπόθεσης δικαίωσε τον κ. Λάμπρου, ο οποίος, μετά την δικαίωσή του από τις εξελίξεις, καταγγέλει Παραποίηση της Απόφασης και των Πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας:

Στην συνεδρίαση της 8ης Οκτωβρίου 2018 του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, ο Δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής εισηγήθηκε στο 8ο Θέμα της ημερήσιας διάταξης με τίτλο “Τροποποίηση σύνθεσης και αντικατάσταση τακτικού μέλους του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας»”, την αντικατάσταση του κ. Βασιλείου Νόνη από μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, μετά την παραίτησή του για επαγγελματικούς λόγους, από τον ίδιο τον Δήμαρχο.

Την Τετάρτη 10/10/2018, αναρτήθηκε στην Διαύγεια με ΑΔΑ:7ΝΕΡΩΡΡ-Ε57, η σχετική με το εν λόγω θέμα Απόφαση 204/2018, όπου πέρα από την αντικατάσταση του κ. Βασιλείου Νόνη από τον κ. Δημήτρη Σφυρή, αναφέρει ότι αλλάζει η σύνθεση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου και αναλαμβάνει Πρόεδρος ο κ. Δημήτρης Σφυρής.

Σε αυτό το σημείο έχουμε παραποίηση της Απόφασης και των Πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου και Εξαπάτηση των Δημοτικών Συμβούλων τόσο της πλειοψηφίας, όσο και ορισμένων της μειοψηφίας, διότι κατά την διάρκεια της συζήτησης ούτε ο Δήμαρχος, ούτε και κάποιος άλλος ανέφερε, ότι με την αντικατάσταση του κ. Νόνη θα άλλαζε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου και η σύνθεσή του.

Δηλαδή, κανείς δεν ψήφισε αυτά που αναγράφει η Απόφαση 204/2018, όπως αυτή αναρτήθηκε στην Διαύγεια την 10η Οκτωβρίου 2018 με ΑΔΑ:7ΝΕΡΩΡΡ-Ε57, ούτε και αναφέρθηκαν ποτέ κατά την διάρκεια της συζήτησης του εν λόγω θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Σφυρής, εάν και διανύει τον 9ο χρόνο της Δημαρχιακής του θητείας, συνεχίζει να αυθαιρετεί, να καταστρατηγεί τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και να παραποιεί αποφάσεις και πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού η αλλαγή – αντικατάσταση εκλεγμένου Προέδρου από το Δ.Σ. Νομικού Προσώπου εν μέσω της θητείας του, απαιτεί σοβαρή αιτιολόγηση για ελλιπή εκτέλεση των καθηκόντων του.

Για τους παραπάνω λόγους θα προσφύγω άμεσα κατά της Απόφασης 204/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αυτή αναρτήθηκε στην Διαύγεια την 10η Οκτωβρίου 2018 με ΑΔΑ:7ΝΕΡΩΡΡ-Ε57, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου.

Στην εν λόγω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προσωπικά εγώ, όσο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Παναγιώτης Αγρίμης, Ιωάννης Κριτσωτάκης και Αναστάσιος Τόκας καταψηφίσαμε την εισήγηση του Δημάρχου Ερμιονίδας για αντικατάσταση του κ. Νόνη Βασίλη από τον ίδιο, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις μας για την εγκυρότητα μιας τέτοιας απόφασης.

Φτάνουν πια οι αυθαιρεσίες του Δημάρχου κ. Δημήτρη Σφυρή και οι σκόπιμες παραποιήσεις των Αποφάσεων και των Πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, καλούμε άμεσα τον κ. Σφυρή να εφαρμόσει την Νομιμότητα, σεβόμενος τα εκλεγμένα όργανα της Αυτοδιοίκησης και τους Νόμους του Ελληνικού Κράτους, επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμη ενέργειά μας προκειμένου να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του Δήμου Ερμιονίδας και των Δημοτών μας.

Για τη Δημοτική Παράταξη

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

Ο επικεφαλής

Τάσος Γ. Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s