Η πίτα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου (pics)

Την Τετάρτη 31/01/2018 στο Γυμνάσιο Κρανιδίου το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας – Κρανιδίου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα με την παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κρανιδίου πατέρα Χριστοφόρου Καραβία. Σε μια λιτή και σεμνή γιορτή ανταλλάξαμε ευχές για το νέο χρόνο και δεσμεύτηκε όλη η σχολική κοινότητα του ΣΔΕ Κρανιδίου να έχει μια αποδοτική σχολική χρονιά , για την δομή της δια βίου μάθησης που λειτουργεί στο Κρανίδι για έντεκα συνεχή χρονιά.

Το ΣΔΕ στο Κρανίδι , λειτουργεί ως παράρτημα του ΣΔΕ –Ναυπλίου και καλύπτει μια σημαντική κοινωνική ανάγκη , να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στους συμπολίτες μας, που δεν έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε επίπεδο γυμνασίου να ενταχθούν στην δομή μας, στο ΣΔΕ Κρανιδίου σε δυο κύκλους μάθησης να αποκτήσουν το απολυτήριο Γυμνασίου ένα υποχρεωτικό εφόδιο επιπέδου γνώσης και τυπικών προσόντων στην αγορά εργασίας.

Όπως τόνισε και ο διευθυντής του ΣΔΕ- Ναυπλίου –Κρανιδίου κ. Γιώργος Κόνδης , «στις μέρες μας απαιτείται να κατανοήσουν όλοι κυρίως όσοι είναι κάτω  από 50 ετών και δεν έχουν απολυτήριο Γυμνασίου , ότι άμεσα απαιτείται να το αποκτήσουν , θα τους είναι απαραίτητο τόσο στην εργασία τους (απαραίτητο η βεβαίωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης Υ/Ε) όσο και την ένταξή τους σε κοινωνικά προγράμματα μετά τις τελευταίες αποφάσεις της πολιτείας».

Απαιτείται να αξιοποιηθεί από όλους τους ενδιαφερόμενους αυτή η συγκεκριμένη δομή, ο θεσμός των Σ.Δ.Ε , ένα συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από τη ελληνική πολιτεία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δώσαμε μια υπόσχεση , για μια αποδοτική , δημιουργική , παραγωγική χρονιά και όπως μας τόνισε στο μήνυμα του ο πατέρας Χριστόφορος Καραβίας «η αποτυχία και η δυσκολία που αντιμετωπίζουμε είναι η αφετηρία μιας νέας αρχής , να αξιοποιήσουμε με την δύναμη του Θεού την δεύτερη ευκαιρία που μας παρουσιάζετε….».

Απαιτείται η τοπική μας κοινωνία να ευαισθητοποιεί και να παροτρύνει τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση να αξιοποιήσουν αυτόν τον καινοτόμο κοινωνικό θεσμό ,να παρακολουθήσουν  το Σχολείο Δεύτερης  Ευκαιρίας.

Το ΣΔΕ στο Κρανίδι λειτουργεί για έντεκα συνεχή χρονιά γιατί υποστηρίζετε με κάθε μέσο και τρόπο από το Δήμο μας και από την σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Κρανιδίου , τους οποίους και ευχαριστούμε.

Σας ευχόμαστε και πάλι καλή χρονιά και είμαστε στην  διάθεση των ενδιαφερομένων ενηλίκων υποψηφίων μαθητών μας να τους ενημερώσουμε διεξοδικά για τον τρόπο λειτουργίας του Σ.Δ.Ε Κρανιδίου.

Οι εκπαιδευτικοί του
ΣΔΕ Κρανιδίου

Διαβάστε ακόμη: Κρανίδι: Επιστροφή στα θρανία για… ενήλικους

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s