Εργόσημο ΟΓΑ – Κράτος Δυνάστης: Ατελείωτες οι ώρες ταλαιπωρίας σε Τράπεζες & ΕΛΤΑ!

file

Σαν να μην έφτανε όλο το άγχος και η πίεση για να μπορέσουν οι πολίτες να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην οικογένειά τους και στο αδηφάγο Δημόσιο (φόροι, ΕΝΦΙΑ, Τέλη Κυκλοφορίας, κ.ο.κ.), αυτές τις μέρες έχει προστεθεί μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία, με το «παρά φύσιν» σύστημα πληρωμής του αγροτικού εργόσημου. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες συνωστίζονται απ’ άκρου σ’ άκρο της Ελλάδας, για πολλές ώρες, σε τράπεζες κατ’ αρχάς και στα ΕΛΤΑ στη συνέχεια, για να προλάβουν να πάρουν το… «μαγικό χαρτάκι»!

Και αποκαλώ το σύστημα «παρά φύσιν» γιατί πρέπει να πάει ο αγρότης, κατ’ αρχάς σε μια τράπεζα, όπου καταθέτει το σχετικό ποσόν, σε λογαριασμό των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Αντί να έχει μεριμνήσει το διαλυμένο ανθρωποβόρο κράτος να ολοκληρωθεί με την πληρωμή αυτή η διαδικασία, η συνέχεια είναι η χειρότερη. Για αγρότες, για πολίτες που θέλουν να κάνουν κάποια άλλη συναλλαγή με τα ΕΛΤΑ (αγορά γραμματοσήμων, αποστολή & παραλαβή δεμάτων, αποστολή & παραλαβή συστημένων, κ.λ.π.) και τέλος για τους ταλαίπωρους ταχυδρομικούς υπαλλήλους στα γκισέ, που δουλεύουν χωρίς ανάσα!

Πέραν του ότι η ήδη υπάρχουσα ηλεκτρονική τεχνολογία στα ΕΛΤΑ είναι του… ‘85(!), είναι παράλογος και όλος αυτός ο κύκλος εργασιών για πολίτες και υπαλλήλους. Για να δώσω ένα μέτρο του βαθμού ταλαιπωρίας, σήμερα, σε ταχυδρομικό γραφείο της Αργολίδας, ήρθε η σειρά του αριθμού 100 κάπου στις 12:30 και εκείνη την ώρα το μηχάνημα με τα χαρτάκια προτεραιότητας, έδινε τον αριθμό… 250!!!

Έλεος, πια, με το ανελέητο Κράτος που δεν υπολογίζει ούτε την ταλαιπωρία μας ούτε τις εργατοώρες που χάνονται ούτε τα αποτελειωμένα (καθότι σπασμένα προ πολλού), νεύρα μας!

Υπάρχει κανείς που μπορεί να ελπίζει, πλέον, ότι αυτό το διαλυμένο μαγαζί μπορεί ποτέ να ορθοποδήσει;

Γιώργος Ν. Μουσταΐρας

————————————-
Διαβάστε & Διαδώστε:
 paratiritis-11

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s