Θεατρικό εργαστήρι στο Ναύπλιο, για συμμετέχοντες από 60 ετών

file

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΘΟΣ του Φουγάρου σας καλεί σε ένα θεατρικό εργαστήρι με τη Δρ. Κατερίνα Κωστή, με ελεύθερη είσοδο. Αναπτύσσεται υπό μορφή σχεδίου εργασίας σε 6 εβδομαδιαίες συναντήσεις και απευθύνεται σε άτομα άνω των 60 ετών. Το πρόγραμμα ξεκινά με συνεδρίες ανάκλησης μνήμης, οι οποίες ενσωματώνουν παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, αφηγήσεις ιστοριών και αυτοσχεδιασμούς. Το υλικό που συγκεντρώνεται από τα εργαστήρια μπορεί να οδηγήσει σε παράσταση, συνήθως με τη μορφή «θεάτρου της κοινότητας».

Το θέατρο για την ηλικία άνω των 60 ετών αποτελεί μια συνηθισμένη πρακτική στον Αγγλοσαξονικό κυρίως χώρο. Αναπτύσσεται σε θεατρικούς οργανισμούς, μουσεία κι άλλους χώρους πολιτισμικής αναφοράς. Στόχο έχει να αναδείξει την αξία της ζωής από μια λιγότερο καθιερωμένη οπτική, μέσω της διερεύνησης των αναμνήσεων και της εμπειρίας ζωής στη σύγχρονη εποχή.

Η ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

Η Κατερίνα Κωστή εργάζεται ως εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το 1993 αποφοίτησε από το Φιλολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Αθηνών, ενώ το 2008 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Μ.Α.) από το Μ.Π.Σ. Μουσειακές Σπουδές του Ε.Κ.Π.Α. Τον Μάρτιο του 2016 αναγορεύτηκε Διδάκτορας στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει υπηρετήσει ως υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής. Παράλληλα, σκηνοθετεί παραστάσεις νεανικών εφηβικών ομάδων. Από τον Ιούλιο του 2016 εκπονεί σχετική μεταδιδακτορική έρευνα στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα τη Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση και την Τρίτη Ηλικία.

Ώρες λειτουργίας: Kάθε Παρασκευή από τις 11 Νοεμβρίου έως τις 16 Δεκεμβρίου

11, 18, 25 Νοεμβρίου & 2, 9, 16 Δεκεμβρίου | 7-8.30 μμ

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 18 άτομα)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 2752047380, info@fougaro-library.gr

————————————-
Διαβάστε & Διαδώστε:
paratiritis-11

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s