Εκπαιδευτική επίσκεψη σπουδαστών του Δ.ΙΕΚ Ναυπλίου σε Βυζαντινά Μνημεία

photoΟι σπουδαστές από τα δύο τμήματα ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων» του Δ.Ι.Ε.Κ. Ναυπλίου, στο πλαίσιο του μαθήματος Ιστορία της Τέχνης Β΄ (Βυζαντινή Τέχνη), είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν δύο από τα πιο σημαντικά βυζαντινά μνημεία της Αργολίδας.

Συγκεκριμένα, στις 27/5 οι σπουδαστές επισκέφτηκαν τον ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Αγία Τριάδα, γνωστό ως «Παναγία του Μέρμπακα», και τον ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Νέο Ηραίο, γνωστό ως «Παναγία του Χώνικα». Εκεί τους δόθηκε η δυνατότητα να δουν και να κατανοήσουν δύο εξαιρετικά εκκλησιαστικά μνημεία του 12ου αι., τόσο εξωτερικά (αρχιτεκτονική, τοιχοποιία, διακόσμηση) όσο και εσωτερικά (αρχιτεκτονική, εικονογραφικό πρόγραμμα κ.λπ.).

Τις δύο ομάδες σπουδαστών συνόδευσαν οι εκπαιδευτές τους, αρχαιολόγοι κ. Ευγ. Ζούζουλα και κ. Λ. Ζώνας. Ευχαριστίες οφείλονται, τέλος, στον π. Γεώργιο στην Αγία Τριάδα και στη νεωκόρισσα κ. Φωτούλα στο Νέο Ηραίο, καθώς αυτοί άνοιξαν τους ναούς και επέτρεψαν την επίσκεψη στο εσωτερικό.

Ο Διευθυντής
Παναγιώτης Μ. Μαυρόγιαννης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s