Σαν σήμερα, 80 χρόνια πριν, Έλληνας καμαριέρης έκλεψε την αδελφή του Βασιλιά του Ιράκ!

photo80 χρόνια πριν, ήταν 28 Μαΐου 1936, τον ελληνικό αλλά και τον διεθνή τύπο απασχολούσε η απαγωγή της αδελφής του Βασιλιά του Ιράκ από Έλληνα ξενοδοχοϋπάλληλο!

Η ιστορία εκτυλίχθηκε στη Ρόδο και συγκεκριμένα στο αριστοκρατικό «Ξενοδοχείο των Ρόδων», όπου είχαν καταλύσει οι πριγκίπισσες Αζάρ και Ραχιτζά, αδελφές του Βασιλιά του Ιράκ Γαζή του Α΄, υιού του εμίρη Φαϊσάλ.

Οι δυο αδελφές είχαν ξεκινήσει πριν αρκετές εβδομάδες από την πατρίδα τους για μια τουριστική περιοδεία ανά την Ευρώπη αλλά «κόλλησαν» στην Ρόδο, όπου υπήρξε η μοιραία συνάντηση. Ο 25χρονος καμαριέρης Αναστάσιος Χαραλάμπους, ως γλωσσομαθής και γνώστης των αρχαιοτήτων του νησιού, είχε αποσπασθεί από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου στην υπηρεσία των. Επακολούθησε το ειδύλλιο με την 30χρονη Αζάρ, που η απαγωγή της ξεσήκωσε τις ιταλικές αρχές των Δωδεκανήσων καθώς και τις πρεσβείες της Αγγλίας και της Τουρκίας.

Το ρεπορτάζ των εφημερίδων, που περιέγραφε το γεγονός, έκλεινε, πάντως, με την καλή είδηση πως υπήρξε ευτυχής επίλογος του ειδυλλίου στις 27 Μαΐου 1936, στην Αθήνα…

Γιώργος Ν. Μουσταΐρας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s