Αποκατάσταση της χωματερής στο «Σταυρό» Διδύμων

photoΣτις 24.05.2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Τρίπολη όπου έλαβε μέρος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας και αιρετοί του ίδιου Δήμου.

Στη σύσκεψη είχαν τεθεί από το Δήμο Ερμιονίδας προς συζήτηση και επίλυση είκοσι συνολικά θέματα.
Πρώτο θέμα ήταν το ζήτημα της συνολικής αποκατάστασης της χωματερής στο «Σταυρό» Διδύμων (παλαιά χωματερή και τα δέματα). Στο σχετικό πρόγραμμα αποκατάστασης χωματερών της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχε περιληφθεί μόνο η αποκατάσταση της παλαιάς χωματερής των Διδύμων εκτάσεως τεσσάρων στρεμμάτων.

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν έλαβε καμία μέριμνα αποκατάστασης αλλά εναπόθετε χύμα απορρίμματα στο χώρο εντός και εκτός δεματοποιητή, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μια τεράστια χωματερή.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Μαρτίου 2016, ο Δήμαρχος εισηγήθηκε να γίνει συνολική αποκατάσταση της παλαιάς χωματερής των Διδύμων, των απορριμμάτων εκτός του χώρου του δεματοποιητή, καθώς και όλων των δεμάτων. Πράγματι, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση του Δημάρχου, με την υπ’ αρ. 52/2016 απόφασή του.

Ο Δήμαρχος μετέφερε την προαναφερόμενη απόφαση στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για τη διαμορφωθείσα κατάσταση στο «Σταυρό» Διδύμων, και ζήτησε νέα μελέτη συνολικής αποκατάστασης των χύμα απορριμμάτων, που βρίσκονται εντός και εκτός του χώρου του δεματοποιητή, αλλά και των δεμάτων.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανταποκρίθηκε άμεσα και τροποποιώντας το παλαιό σχέδιο αποκατάστασης των τεσσάρων στρεμμάτων και εκπονώντας νέο σχέδιο για τη συνολική αποκατάσταση των απορριμμάτων στο «Σταυρό» Διδύμων. Η τροποποίηση του αρχικού σχεδίου επετεύχθη κατόπιν προσπαθειών και αγαστής συνεργασίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του Δημάρχου Ερμιονίδας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s