Πώς θα γίνεται πλέον η εισαγωγή στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

file

Με ανατροπές στην Παιδεία ξεκίνησε η εβδομάδα εθνικού διαλόγου για τα θέματα της Παιδείας. Η πρώτη αλλαγή είναι η κατάργηση της κλήρωσης για την εισαγωγή στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου μετά από διαβούλευση με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Βασίλη Καρδάση.

Για την εισαγωγή (γίνονται περίπου 15000 αιτήσεις για 4790 θέσεις στα προπτυχιακά) από το 2016, έχει προταθεί άλλο σύστημα με καθιέρωση κριτηρίων (βαθμό απολυτηρίου Λυκείου, επαγγελματική εμπειρία, ηλικία κ.α.) ή και είσοδο όλων όσων ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα των προπτυχιακών με καταβολή μειωμένων διδάκτρων.

Με το νέο σύστημα αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των φοιτητών και των υποτροφιών.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα που προέκυψε με τις συμβάσεις των 177 διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίες έληγαν στα τέλη Νοεμβρίου η ίδια είπε ότι λύθηκε το πρόβλημα αφού «κατορθώσαμε να πάρουμε ένα μήνα παράταση του ΕΣΠΑ και να παρατείνουμε τη θητεία τους μέχρι τέλους του ακαδημαϊκού έτους, δηλαδή Αυγούστου του 2016».

Και πρόσθεσε ότι στο ενδιάμεσο «θα κάνουμε νομοθετική ρύθμιση βάσει του οργανογράμματος του Πανεπιστημίου το οποίο πρέπει να το συγκροτήσει αυτό το οργανόγραμμα για την πρόσληψη, τη μόνιμη πρόσληψη μέσω διαγωνισμού του διοικητικού προσωπικού».

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s