ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ: Πώς να κερδίσουμε 7 χρόνια ζωής

file

Ούτε ένα ούτε δυο ούτε τρία… Επτά ολόκληρα χρόνια ζωής μπορούμε να κερδίσουμε με τον πιο απλό τρόπο…

Το καθημερινό γρήγορο περπάτημα για 25 λεπτά μπορεί να μας χαρίσει 7 περισσότερα χρόνια ζωής και να μειώσει στο μισό τον κίνδυνο εμφράγματος.

Ακόμα και οι άνθρωποι που ξεκινάνε να ασκούνται στα 70 τους μπορούν να δουν βελτιώσεις στην υγεία τους. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Sanjay Sharma, καθηγητής καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο St George’s του Λονδίνου, εξήγησε ότι έστω και η ελαφριά άσκηση μειώνει τον κίνδυνο θανάτου στον μέσο άνθρωπο στη δεκαετία των 50 και των 60, κατά το ήμισυ.

Η άσκηση έχει πολλά οφέλη, λειτουργεί ως αντικαταθλιπτικό, αυξάνει τις νοητικές μας ικανότητες, απομακρύνει τον κίνδυνο της άνοιας και επίσης μας χαρίζει 3 με 7 επιπλέον χρόνια ζωής. Ο καθηγητής μάλιστα συστήνει να εντάξουμε όλοι καθημερινά 20 με 25 λεπτά άσκησης συμπεριλαμβάνοντας έντονο περπάτημα ή ελαφρύ τρέξιμο. Όσοι έχουν πρόβλημα με την καρδιά τους δεν θα πρέπει να τρέχουν αλλά να περπατάνε έντονα μέχρι το σημείο που να μπορούν ακόμα να μιλήσουν, αλλά όχι να τραγουδήσουν. Συμπληρώνει επίσης ότι η άσκηση αποδεικνύεται ευεργετική οποιαδήποτε κι αν είναι η ηλικία ή η κατάσταση της υγείας εκείνου που ασκείται και να μειώσει στο μισό τον κίνδυνο θανάτου από έμφραγμα.

Επιπλέον, έρευνα που διεξήχθη από Γερμανικό Πανεπιστήμιο έδειξε ότι οι 70χρονοι που ασκούνται έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κολπική μαρμαρυγή, μία σοβαρή αρρυθμία, που επηρεάζει περίπου το 10% των 80άρηδων. Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εισήγαγαν στην άσκηση μία ομάδα υγιών και μη καπνιστών ηλικιωμένων που δεν ασκούνταν.

vita.gr

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s