Μαθήτρια δημοτικού έδωσε την πιο απίστευτη απάντηση σε μαθηματικό πρόβλημα…

file

Ένα κορίτσι της τετάρτης δημοτικού στην Αγγλία προσέγγισε με ένα καταπληκτικό τρόπο τις ηθικές ασάφειες που παρουσιάστηκαν σε ένα πρόβλημα μαθηματικών, δίνοντας ως απάντηση τον… «γυναικείο κώδικα»!

Η Maddy Douglas έλυνε τις ασκήσεις της όταν συνάντησε ένα πρόβλημα για τα ραντεβού τεσσάρων μαθητών λυκείου. Η ερώτηση είχε σαν υπόβαθρο το σενάριο ότι μια ομάδα τεσσάρων αγοριών και μια ομάδα τεσσάρων κοριτσιών έβγαιναν ραντεβού σε διαφορετικούς συνδυασμούς.

Αντί να λύσει το πρόβλημα, η Maddy έγραψε: «Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό το πρόβλημα γιατί η μαμά λέει ότι σύμφωνα με τον “γυναικείο κώδικα” δεν πρέπει να βγαίνεις ραντεβού με τους πρώην των φίλων σου».

file

Η μητέρα της Maddy, Jean, ανέβασε την φωτογραφία στη σελίδα την Huffington Post Parents στο Facebook με το hashtag #girlcodetrumpscommoncore.

Είπε: «Η Μaddy δεν πρέπει να με έχει ξαναδεί τόσο αηδιασμένη. Είδε την αντίδρασή μου και είπε “δεν είπες ότι δεν κάνει να βγαίνεις με τους πρώην των φίλων σου;”. Θεωρώ τον εαυτό μου εντελώς ανοιχτόμυαλο και σαν μητέρα που μεγαλώνει μόνη το παιδί της, προσπαθώ να διδάξω τα παιδιά μου για την ισότητα και τους διαφορετικούς τύπους ανθρώπους που θα συναντήσουν, όμως η πρώτη μου αντίδραση ήταν ότι αυτό (το πρόβλημα) δεν ήταν σωστό για ένα παιδί της τετάρτης δημοτικού ή οποιασδήποτε τάξης».

Αντί να τιμωρηθεί για την απάντησή της, η δασκάλα της μικρής Maddy γέλασε και της απάντησε «Καλό επιχείρημα».

*To κείμενο δημοσιεύτηκε από την βρετανική έκδοση της Huffington Post.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s