ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ: Τα «έξυπνα» ρολόγια της ΔΕΗ που θα κατασκοπεύουν τη ζωή μας!

file

Η ΔΕΗ θα δώσει 2 δις ευρώ (αρχικά 86,5 εκατ. για την πρώτη άμεση φάση εφαρμογής), που αφορά στη μαζική τοποθέτηση ψηφιακών μετρητών (έξυπνα ρολόγια ΔΕΗ), ύψους 1 δισ. ευρώ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εγκατάσταση και 30.000 ειδικών οικιακών οθονών, των λεγόμενων «in home displays».

Mέσω της οθόνης ο πελάτης θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενημερώνεται για την κατανάλωση του ηλεκτρισμού που πραγματοποιεί. Τα δεδομένα της κατανάλωσης, που ανάλογα με τις δυνατότητες της συσκευής μπορεί να είναι πολύ αναλυτικά, π.χ. πόσο ρεύμα καταναλώθηκε μία συγκεκριμένη ώρα ή στοιχεία για τον λογαριασμό ρεύματος κ.λπ. μπορούν να μεταδίδονται και στο κινητό ή στην οθόνη του υπολογιστή.

Ωραία, πουθενά το κακό θα μου πείτε και θα είχατε δίκιο, αν η τόση λεπτομέρεια δεν χρησιμοποιούνταν από τις φορολογικές αρχές για να υπολογίσουν το αποκαλούμενο «τεκμαρτό» εισόδημα.

Δηλαδή φίλε, που θα παρακολουθείς και online τι καίει, ποιά συσκευή (λες και έχει καμιά σημασία), να ξέρεις πως αυτά τα στοιχεία θα μεταδίδονται και στη ΔΕΗ, δηλαδή και στην εφορία και στους χακεράδες και στους κλέφτες (με πρώτο το κράτος).

Δηλαδή εγώ π.χ. που θα «σπάσω το πρόγραμμα» θα ξέρω πότε λείπεις (αφού θα πέφτει η κατανάλωση), θα ξέρω πόση ώρα μαγειρεύεις, πόσο πετρέλαιο καίει ο καυστήρας σου (γιατί ρουφάει και αυτός ρεύμα για τους κυκλοφορητές και μετά μια απλή εξίσωση είναι), πόση τηλεόραση βλέπεις, πόση ώρα είσαι στον υπολογιστή και η λίστα δεν έχει τέλος.

Με λίγα λόγια, εγώ το κράτος, θα ξέρω το πάντα για εσένα… Και το κακό δεν είναι ότι θα τα ξέρει το κράτος, αλλά και ένα σωρό άλλοι…

Ζαχαρίας Μυτιληνιός

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s