ΣΟΚ: Σκοπεύουν να βάλουν φόρο και στα ποδήλατα;

fil

Αντιμέτωπο με έναν δυσεπίλυτο γρίφο βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το οποίο απεγνωσμένα προσπαθεί να βρει τρόπο να γεμίσει τα άδεια κρατικά ταμεία, με αποτέλεσμα αρκετές προτάσεις να έχουν πέσει στο τραπέζι οι οποίες υπόσχονται ότι θα δώσουν μία κάποια λύση…

Οι διαθέσεις του οικονομικού επιτελείου έχουν διαφανεί τις τελευταίες ημέρες με την νέα φορολογική κλίμακα που εντάσσεται στα προαπαιτούμενα, με τον ΦΠΑ στην Παιδεία, τον ΕΝΦΙΑ κ.α. Ωστόσο η ανάγκη για ρευστό είναι μεγάλη και άμεση. Οι συσκέψεις στην οδό Νίκης είναι πυρετώδεις και σε αυτήν συμμετέχουν και υπουργοί άλλων χαρτοφυλακίων, μεταξύ των οποίων είναι και ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Οι συσκέψεις είναι κομβικής σημασίας καθώς η συνεργασία των δύο υπουργείων είναι στενή με αυτό των Μεταφορών να δίδει τα στοιχεία που χρειάζεται το Οικονομικών σχετικά με τα οχήματα που κυκλοφορούν στην χώρα. Πρώτο σημαντικό βήμα είναι και οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας που αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, το σχέδιο που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση -και εξαιτίας του οποίου θα καθυστερήσει η έκδοση των φετινών τελών- είναι να πληρώσουν όλοι. Όλοι; Όλοι. Ακόμα και οι κάτοχοι υβριδικών, ηλεκτροκινήτων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων!

Ωστόσο αυτό είναι το πρώτο βήμα στην φορολόγηση των… πάντων, καθώς σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του KoolNews.gr, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει να στραφεί και στα δίτροχα τα οποία χρησιμοποιούν οι Έλληνες προκειμένου να κάνουν όσο το δυνατόν λιγότερο κοστοβόρες τις μετακινήσεις τους.

Το κωδικό όνομα είναι «Φόρος δίτροχων» και σκοπεύει να πιάσει ολόκληρη την γκάμα των οχημάτων που έχουν δύο ρόδες. Μηχανές μεγάλου κυβισμού, τα λεγόμενα παπάκια, μέχρι και τα ποδήλατα είναι πλέον διαθέσιμα προς φορολόγηση. Ωστόσο όσο εξοργιστικό κι αν ακούγεται, το οικονομικό επιτελείο διατηρεί επιφυλάξεις σχετικά με το κατά πόσο είναι εφικτό να φορολογηθούν τα ποδήλατα, καθώς δεν είναι καταγεγραμμένα.

«Από την στιγμή που δεν θα υπάρξει μηδενικό Τέλος Κυκλοφορίας για τα υβριδικά και τα ηλεκτροκίνητα, θα πρέπει και τα ποδήλατα να φορολογηθούν με κάποιο τρόπο. Δεν μπορούμε να τηρούμε δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους πολίτες. Όπως μετακινείται στους ελληνικούς δρόμους ο οδηγός της μηχανής και του αυτοκινήτου, το ίδιο κάνει και ο ποδηλάτης. Γιατί αυτός να απολαμβάνει ειδικής μεταχείρισης;», τόνισε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στο KoolNews.gr.

Από άρθρο του Γιώργου Μιχαηλίδη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s