Χαμός στην Αλβανία – Το «δεξί χέρι» του Αλβανού ΥΠΕΞ θα υπηρετήσει στον… ελληνικό στρατό!

file

Πολιτικές αναταράξεις έχει προκαλέσει στην Αλβανία η κλήση του διευθυντή του γραφείου του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Ντιμίτρι Μπουσάτι, να υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό 6μηνη θητεία!

Την αποκάλυψη των αλβανικών μέσων ενημέρωσης επιβεβαίωσε στη Βουλή σε μια θυελλώδη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Σελίμ Μπελορτάγια.

Η μητέρα του 30χρονου Πύρρου Βέγγου είναι ελληνικής καταγωγής ενώ, όπως γράφει το Έθνος, ο ίδιος σε πολύ μικρή ηλικία ήρθε στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά του και πήγε σε ελληνικό σχολείο, γυμνάσιο και λύκειο στην Αθήνα, παίρνοντας και την ελληνική υπηκοότητα.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Άλντο Μπούμτσι έκανε λόγο για πολιτικό σκάνδαλο, ζητώντας την παραίτηση του Αλβανού ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας, όπως γράφει το δημοσίευμα, ότι ο Βέγγου από τη θέση που έχει στο υπουργείο Εξωτερικών είναι γνώστης των μυστικών εθνικής ασφάλειας και διπλωματίας. «Όλο το εμπιστευτικό υλικό περνάει από τα χέρια του Π. Βέγγου, έναν άνθρωπο ο οποίος είναι στρατιώτης άλλης χώρας», πρόσθεσε ο Μπούμτσι.

Παράγοντες της μειονότητας έλεγαν, σύμφωνα με εφημερίδα, ότι ο Π. Βέγγου πήγε όταν ήταν ακόμη μωρό στην Αθήνα και μετά το λύκειο που έβγαλε στην Αθήνα έφυγε για σπουδές στη Γαλλία. Η οικογένειά του είχε πάντα σχέση με την πολιτική και ο παππούς του ήταν μεγαλοστέλεχος του Εμβερ Χότζα. Ετσι όταν επέστρεψε από τη Γαλλία εντάχθηκε στην ελίτ του σοσιαλιστικού κόμματος και βρέθηκε στη θέση του διευθυντή του υπουργού Εξωτερικών…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s