ΕΦΕΤ: Σε ποιας γνωστής εταιρείας κοτομπουκιές βρέθηκε σαλμονέλα;

file

Το παθογόνο βακτήριο Salmonella spp. ανιχνεύθηκε σε προϊόν γνωστής εταιρείας παραγωγής τροφίμων, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΦΕΤ, καλώντας το κοινό να μην το καταναλώσει. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, ανακοινώθηκε ότι «ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή ∆ιεύθυνση Αττικής, στo πλαίσιο υλοποίησης του Προγράµµατος Επισήµου Ελέγχου Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίµων και σε συνεργασία µε τα Εργαστήρια ∆οκιµών & Ερευνών Τροφίµων του ΕΦΕΤ, διαπίστωσε την ύπαρξη µη ασφαλούς τροφίµου στο οποίο ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Salmonella spp».

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για το προϊόν «ΙFANTIS µπουκιές παναρισµένες από ατόφιο φιλέτο κοτόπουλου«, σε συσκευασία 500g, µε ηµεροµηνία παραγωγής 11.09.2015 και ανάλωση µέχρι 11.09.2016, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του EFET. Η εταιρεία παραγωγής είναι η «ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ», Σενέκα 4, Κηφισιά.

«Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την επιχείρηση την άµεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της ανωτέρω παρτίδας του εν λόγω προϊόντος, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προµηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι) να µην το καταναλώσουν«, καταλήγει το ενημερωτικό δελτίο.

Το προϊόν όπου εντοπίστηκε το παθογόνο βακτήριο Salmonella spp.
Το προϊόν όπου εντοπίστηκε το παθογόνο βακτήριο Salmonella spp.

pathfinder.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s