ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ: Η νέα ειδοποίηση που κανείς δεν θέλει να δει στο Facebook

file

Μια νέα ειδοποίηση ενεργοποιεί το Facebook προσπαθώντας να προστατέψει όσο καλύτερα μπορεί τους χρήστες του από την παραβίαση των λογαριασμών τους.

Είναι το notification που κανείς δεν θα θέλει να δει. Αυτό που θα ενημερώνει τον χρήστη πως ο λογαριασμός του έχει χρησιμοποιηθεί από κάποιον άλλο χωρίς τη βούλησή του. Μέχρι σήμερα, ένας χρήστης δεν μπορούσε να καταλάβει την στιγμή που κάποιος άλλος προσπαθούσε να παραβιάσει την προσωπική του σελίδα στο Facebook. Τώρα πλέον, όπως ανακοίνωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του τμήματος ασφαλείας Αλεξ Στάμος, θα υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης του κάθε χρήστη.

«Αυτού του είδους οι παραβιάσεις δεν έρχονται μόνο από επαγγελματίες χάκερς. Συνήθως είναι πιο σοβαρές απ’ ότι νομίζουμε αφού αφορούν προσωπικά δεδομένα», τόνισε σε συνέντευξή του ωστόσο ξεκαθάρισε πως κάθε φορά που κάποιος χρήστης θα βλέπει τη συγκεκριμένη ενημέρωση δεν θα σημαίνει αυτόματα ότι ο λογαριασμός του παραβιάστηκε από κάποιον ξένο αλλά μπορεί ο υπολογιστής ή το smartphone που χρησιμοποιεί ο χρήστης, να έχει βρεθεί στα χέρια κάποιου άλλου.

Η εταιρεία προτείνει πάντως σε περίπτωση που κάποιος χρήστης δει τη συγκεκριμένη ειδοποίηση, να τη λάβει πολύ σοβαρά υπόψη ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα και ένα μήνυμα με συγκεκριμένες οδηγίες, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Πιστεύουμε ότι ο λογαριασμός στο Facebook ενδέχεται να έχει γίνει στόχος επίθεσης. Ενεργοποιώντας το Login Approvals, θα σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά από την είσοδο στο λογαριασμό σας, ανθρώπους που προσπαθούν να παραβιάσουν το λογαριασμό σας. Κάθε φορά που ο λογαριασμός σας ενεργοποιείται από μια διαφορετική συσκευή ή browser, θα σας στέλνουμε έναν κωδικό ασφαλείας στο κινητό σας τηλέφωνο, ώστε να μπορείτε μόνο εσείς να κάνετε log in».

iefimerida.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s