ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Πέφτει κι άλλο η τιμή του πετρελαίου…

file

Πτώση καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, παραμένοντας σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, εξαιτίας αφενός των ανησυχιών για τα αμερικανικά αποθέματα αργού, και αφετέρου της περιορισμένης κατανάλωσης που κρατάει τους επενδυτές εξαιρετικά επιφυλακτικούς.

Ειδικότερα, στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τα συμβόλαια του αργού παραδόσεως Νοεμβρίου διαπραγματεύτηκαν στα 46,49 δολάρια το βαρέλι, περιορισμένα κατά 0,32 δολάρια, ενώ στο ICE του Λονδίνου το αργό τύπου Brent ενισχύθηκε ελαφρώς κατά 0,15 δολάρια στα 49,30 δολάρια το βαρέλι.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι τιμές και των δυο ειδών διαπραγματεύτηκαν ελαφρώς πάνω από το νοητό όριο των 50 δολαρίων το βαρέλι, μετά την ανακοίνωση των ηγετών των χωρών του ΟΠΕΚ ότι οι τιμές του μαύρου χρυσού πρόκειται να αυξηθούν.

Τα ισχυρά στοιχεία όμως του output καθώς και οι προσδοκίες που γεννήθηκαν μετά την επανένταξη του Ιράν στην αγορά πετρελαίου, σε συνδυασμό με την ισχνή ζήτηση από την Κίνα, τάραξε την εμπιστοσύνη της αγοράς.

Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Σεπτέμβριο, σηματοδοτώντας το γεγονός ότι η οικονομία των ΗΠΑ ενδεχομένως να δεχθεί πλήγμα από τη στιγμή που οι καταναλωτές ξοδεύουν πολύ συγκρατημένα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s