Εύκολο & νόστιμο: Το καρβέλι της ’’αμαρτίας’’, ψωμί τράβα-τσίμπα!

file

Ιδανικό για την παρέα που μόλις επέστρεψε από κάποια εξόρμηση, με θηριώδη όρεξη… Ταιριάζει με κόκκινο ξηρό κρασί…

Yλικά

1 μικρό, στρογγυλό καρβέλι ψωμί
350 γρ. κεφαλογραβιέρα ή έμενταλ σε φέτες για τοστ, σε μικρότερα κομμάτια
6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
1/4 φλ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Με οδοντωτό μαχαίρι χαράζουμε βαθιά το ψωμί κάθετα και οριζόντια, προσέχοντας να μην κόψουμε την κάτω πλευρά του. Γεμίζουμε τις σχισμές με το τυρί και το ψιλοκομμένο μπέικον.

Σε μπολ αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον παπαρουνόσπορο. Περιχύνουμε με το μείγμα το καρβέλι, το τυλίγουμε με λαδόκολλα και απέξω με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά. Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά, ώσπου να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε αμέσως.

Φωτο: Π. Μπελτζινίτης, εκτέλεση -styling: Στ. Μαστοράκος

Πηγή: tovima

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s