Θαύμα – θαύμα! Αν είσαι εσύ… Αρχι-παπάς στα ΑΤΜ ΠΟΤΕ δεν πας!!! (Η εγκύκλιος)

file

Μπορεί, αν έχεις επιχείρηση να ταλαιπωρείσαι συχνά από την εφαρμογή των Capital Controls, όμως θα μπορούσες να έχεις λύσει το θέμα αν ήσουν Αρχι – παπάς. Καθότι στα capital controls, θεία χάριτι, δεν ισχύει το «Κι αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας»…

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, οι αναλήψεις μετρητών για τις Μητροπόλεις επιτρέπονται έως του ποσού των δέκα χιλιάδων ευρώ και για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών έως είκοσι χιλιάδων ευρώ μηνιαίως, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου.

Στην συγκεκριμένη εγκύκλιο με θέμα «Περί αποφάσεως του Υπουργού Οικονομικών ως προς τα κατ’ εξαίρεσιν επιτρεπόμενα ποσά αναλήψεως μετρητών διά την Ιεράν Αρχιεπισκοπήν Αθηνών και τας Ιεράς Μητροπόλεις» αναφέρονται τα εξής:

(29/9/2015)
Πρωτ. 4705
Αριθμ. Διεκπ. 2122

Αθήνησι 29η Σεπτεμβρίου 2015
Διά του παρόντος διαβιβάζομεν Υμίν την υπ’ αριθμ. Γ.Δ.Ο.Π. 0001258ΕΞ 2015/Χ.Π.2672 απόφασιν του Αξιοτίμου κ. Υπουργού Οικονομικών, υπό τον τίτλον «Ρυθμίσεις θεμά-των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κε-φαλαίων»(Capital controls), δημοσιευθείσαν εις το υπ’ αριθμ. 2100/ 25.9.2015 Φύλλον της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, τεύχ. Β΄, ως και το από 28.9.2015 σχετικόν Δελτίον Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, συμφώνως προς τα οποία (παράγρ. 1, εδ. ιθ και κ), κατ’ εξαίρεσιν των επιβληθέντων περιο-ρισμών κινήσεως κεφαλαίων, επιτρέπονται πλέον αναλήψεις μετρητών διά τας Ιεράς Μητροπόλεις έως του ποσού των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ και διά την Ιεράν Αρχιεπισκοπήν Αθηνών έως είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) μηνιαίως, εξ ενός πιστωτικού ιδρύματος και εξ ενός λογαριασμού, επί τη προσκομίσει υπευθύνου δηλώσεως του νομίμου εκπροσώπου αυ-των, ότι δεν έχουν πραγματοποιήσει ανάληψιν εντός του τρέχοντος μηνός εξ άλλου λογαριασμού του ιδίου ή άλλου πιστωτικού ιδρύματος. Αι ως άνω συναλλαγαί θα διεκπεραι-ούνται απ’ ευθείας διά του δικτύου των καταστημάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Εντολή και Εξουσιοδοτήσει της Ιεράς Συνόδου
Ο Αρχιγραμματεύς
† Ο Μεθώνης Κλήμης

Καλό θα ήταν βέβαια να υπάρξει κάποια επίσημη εξήγηση για την συγκεκριμένη εξαίρεση, η οποία τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση, δεν έχει λογική.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s