Προελαύνουν οι Ρώσοι πεζοναύτες: Eσπασαν την πολιορκία στην πόλη-«κλειδί» Deir Ezzor στα σύνορα με Ιράκ (3 videos)

file

Κρίσιμη νίκη σε βάρος των ισλαμιστών του ISIL πέτυχε ο συριακός Στρατός, επικουρούμενος από μονάδες Ιρανών εθελοντών και μιας μονάδας ρωσικών ειδικών δυνάμεων, σπάζοντας την τριετή πολιορκία της πόλης Deir Ezzor, που αποτελεί το μόνο προπύργιο του συρικαού Στρατού στην ανατολική Συρία κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Μαχητικά κρούσης της ρωσικής Αεροπορίας Su-34 και Su-24 εξαπέλυσαν τόνους βομβών cluster κατά προσωπικού και ελαφρά θωρακισμένων στόχων και συνέτριψαν την επίθεση των ισλαμιστών που εν συνεχεία πλαγιοκοπήθηκαν από τις μονάδες των Ρώσων, Σύρων και Ιρανών. Αποτέλεσμα 150 νεκροί ισλαμιστές και καταστροφή του μεγαλύτερου μέρους του βαρέως οπλισμού τους.

Επιχείρησαν εκ νέου να ανασυνταχθούν και το πρωί της επόμενης ημέρας με το πρώτο φως εκτέλεσαν και δεύτερη έφοδο εναντίον του στρατιωτικού αεροδρομίου της Deir Ezzor μέσω του οποίου εφοδιάζεται η συρικαή φρουρά ενώ προσπάθησαν να καταλάβουν το χωριό Al-Muri’iyah και τον ραδιοφωνικό πύργο

Η ρωσική Αεροπορία για άλλη μια φορά επενέβη άμεσα χτυπώντας τους ισλαμιστές γύρω και μέσα στην πόλη, ενώ η συριακή φρουρά αποτελούμενη από την 137η Ταξιαρχία πυροβολικού και την 17η Μεραρχία, σε συντονισμό με την 104η αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία της Προεδρικής Φρουράς, δυνάμεις της συριακής Εθνοφυλακής και μαχητές της φυλής Shaytat Tribesmen εξόντωσαν όλους τους εναπομείναντες θύλακες και τους επιζώντες από την επιδρομή της ρωσικής Αεροπορίας, η οποία συνέχισε την καταδίωξη των ισλαμιστών μέχρι το νοσοκομείο του Al-Sina’a στην Al-Mayadeen.

Σύμφωνα με αναφορές από την 104η αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, οι συριακές δυνάμεις κατέστρεψαν και 6 ΤΟΜΑ των ισλαμιστών και 3 τεθωρακισμένα οχήματα που μετέφεραν αντιαεροπορικά των 57mm

Οι ισλαμιστές κατηγορούν τους Ρώσους για την συντριβή τους στις τελευταίες 48 ώρες στην στρατηγική αυτή πόλη.

Με τη νίκη αυτή οι Σύριοι αποκατέστησαν μερικό ελεγχο μεταξύ Συρίας και Ιράκ και έχουν αρχίσει να «περισφίγγουν» το ISIL από τα ανατολικά.

Την ίδια στιγμή ο συριακός Στρατός αποστέλει σοβαρές ενισχύσεις στις περιφέρειες του Χαλεπίου και της Χομς καθώς ετοιμάζεται για δύο μεγάλες μαζικές επιθέσεις κατά της της Αλ Νούσρα και του ISIL.

Το πρώτο κύμα ενισχύσεων έφτασε από την πόλη  Masyaf ανατολικά της Tartous στην οχυρή θέση των κυβερνητικών δυνάμεων Al-Safira στο ανατολικό Χαλέπι

Οι ενισχύσεις ενώθηκαν με τις μονάδες ειδικών επιχειρήσεων του συριακού Στρατού που επιχειρούν τη λύση της πολιορκίας του αεροδρομίου Kuweries

Σύμφωνα με συριακές πηγές το σύνολο του προσωπικού που έχει συγκεντρωθεί στα υψίπεδα Deir Hafer φτάνει τους 4.500 άνδρες.

Η ρωσική Αεροπορία δίνει την απαραίτητη κάλυψη στις συριακές δυνάμεις

Παρόμοια αποστολή δυνάμεων στάλθηκε και στον άξονα Hama-Homs axis όπου ήδη έχει ξεινήσει μεγάλης κλίμακας επίθεση στα υψίπεδα του Al-Rastan Plains

Ο συριακός Στρατός διεξήγαγε σήμερα χερσαίες επιθέσεις εναντίον θέσεων των ισλαμιστών στη Συρία υποστηριζόμενος από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, και στην γειτονική επαρχία Ιντλίμπ,σε πόλεις κοντά στον κύριο αυτοκινητόδρομο βορρά-νότου που περνά μέσα από μεγάλες πόλεις της δυτικής Συρίας.

Χερσαίες επιθέσεις με σφοδρούς βομβαρδισμούς από πυραύλους εδάφους-εδάφους στόχευσαν τουλάχιστον τέσσερις θέσεις των ανταρτών στην περιοχή και σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν στο έδαφος.

Ο συριακός Στρατός διαθέτει πλέον την απαιτούμενη από αέρος υποστήριξη και με μεγάλη αυτοπεποίθηση και προπαντώς με οργανωμένο στρατηγικό σχέδιο προχωρά στο δύσκολο έργο της ανάκτησης της πατρίδας του.

Το σχέδιο προβλέπει τα εξής.

Απεγκλωβισμό του αεροδρομίου Kuweries στο Χαλέπι. Από εκεί θα ενισχύονται οι δυνάμεις του συριακού Στρατού στην πόλη με αποτέλεσμα την γρήγορη απελευθέρωσή της.

Το ίδιο το αεροδρόμιο θα γίνει και βάση της ρωσικής Αεροπορίας.

Εκκαθάριση όλης της συροτουρκικής μεθορίου και «σφράγισμά» της ώστε να μην υπάρξουν άλλες ανεφοδιαστικές ροές σε άντρες,οπλισμό και πυρομαχικά από την Τουρκία για τους ισλαμιστές.

Εκκαθάριση όλης της Δυτικής Συρίας και προέκταση των προπυργίων της Χαζάκα και της Ντέιρ Εζόρ στην Ανατολική Συρία προς αποκοπή του ανεφοδιασμού του ISIL από τα ιρακινά εδάφη.

Προς τούτο η ρωσική Αεροπορία θα ξεκινήσει βομβαρδισμούς και στο Ιράκ κατόπιν αιτήματος της ιρακινής κυβέρνησης.

Ανακατάληψη των πετρελαιοπηγών της Deir Ezzor, που θα στερήσει στους ισλαμιστές τα απαράιτητα καύσιμα για τις μετακινήσεις τους.

Όταν επιτευχθούν αυτά η Ράκκα θα έχει αποκοπεί τελείως και απλά θα συντριβεί από την προέλαση των συριακών δυνάμεων από Ανατολή και Δύση.

Η ρωσική Αεροπορία θα εξασφαλίσει αυτό που δεν έκαναν ποτέ οι Αμερικανοί: Την άμεση εξολόθρευση των ισλαμιστών σε αυτοκινητοδρόμους και ερήμους μόλις βγουν σε ανοιχτούς χώρους.

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου/defencenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s