Η ρωσική Αεροπορία βομβάρδισε την «πρωτεύουσα» του ISIL Ράκκα – Προπαρασκευή για την εκστρατεία ανακατάληψης της πόλης (video)

file

Η ρωσική Αεροπορία ξεκίνησε σφοδρούς βομβαρδισμούς στην «πρωτεύουσα» του ISIL, την Ράκκα χτυπώντας το αεροδρόμιο της Tabaqa και καταστρέφοντας στρατώνες των ισλαμιστών.

Οι βομβαρδισμοί κατέστρεψαν ολοσχερώς και το νοσοκομείο της Tabaqa όπου είχε εγκατασταθεί το κυρίως στρατηγείο της ISIL, από το οποίο σχεδιάζονταν οι επιχειρήσεις της οργάνωσης σε όλη την Συρία.

Το αεροδρόμιο χρησίμευε σαν η κύρια βάση των ισλαμιστών στην πόλη ενώ καταστράφηκαν και οι  φάρμες της Al-‘Ajrawi που ήταν οι κύριες αποθήκες οπλισμού και πυρομαχικών.

Στην συνέχεια οι βομβαρδισμοί επεκτάθηκαν και στην ύπαιθρο της πόλης Al-Hasakah που τελεί υπό συριακό έλεγχο και είναι το προπύργιο του συριακού Στρατού σε απόσταση αναπνοής από την Ράκκα, και στις πόλεις Al-Shadadi και Al-Houl.

Η συριακή Αεροπορία κατόπιν προμήθειας δορυφορικών φωτογραφιών και εικόνων από drones εξολόθρευσε φάλαγγα του ISIL στον αυτοκινητόδρομο Deir Ezzor-Hasakah.

Είναι σαφές ότι έχει ξεκινήσει η προπαρασκευή για την μεγάλη χερσαία προέλαση του συριακού Στρατού προς Ράκκα και Deir Ezzor, καταστρέφοντας τα διοικητικά κέντρα των ισλαμιστών και τις αποθήκες οπλισμού και πυρομαχικών.

Η Ράκκα έχει μέγιστη σημασία καθώς αποτελεί την «πρωτεύουσα» των ισλαμιστών αλλά και των βασικό σύνδεσμο ανεφοδιασμού από τους ισλαμιστές του Δ.Ιράκ.

Η Deir Ezzor στρατηγικά είναι καθοριστικής σημασίας λόγω της θέσης της και των πετρελαιοπηγών της. Είναι κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και ακόμα βρίσκεται στα χέρια του συριακού Στρατού όπου η γενναία φρουρά της πόλης αντιστέκεται με σθένος σε πολιορκία τριών ετών.

Με όποιον πιθανό και απίθανο τρόπο οι συριακές ΕΔ κατάφερναν να την ανεφοδιάζουν καθώς η φρουρά κατόρθωνε να κρατάει στα χέρια της το αεροδρόμιο της πόλης.

Οι πετρελαιοπηγές όμως έπεσαν στα χέρια των ισλαμιστών οι οποίοι χρησιμοποιούν τα καύσιμα για τις μετακινήσεις τους ενώ πωλούν σε πολύ χαμηλές τιμές στην «μαύρη αγορά» μέχρι και 20 δολάρια το βαρέλι συμβάλοντας στην πτώση των τιμών παγκοσμίως.

Στην Μόσχα έχουν εκπονήσει το στρατηγικό σχέδιο των επόμενων τριων μηνών και οι δύο πόλεις θεωρούνται ότι πρέπει να ελευθερωθούν με προτεραιότητα. Εάν επιτευχθεί, οι υπόλοιπες ισλαμιστικές ομάδες εντός Συρίας θα αποκοπούν χωρίς όπλα,πυρομαχικά και δεν θα αναπληρώνουν πλέον το έμψυχο δυναμικό τους (οι Ρώσοι και οι Κούρδοι έχουν καταστήσει αδύνατη την εισαγωγή νέων ισλαμιστών από την Τουρκία) και θα καταστραφούν με την γνωστή μέθοδο από το Βιετνάμ (όπου εκεί όμως οι Αμερικανοί απέτυχαν να κόψουν τον ανεφοδιασμό των Βιετ-Κονγκ) που είναι γνωστή ως «search and destroy».

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου/Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s